Επιδότηση από τον ΟΑΕΔ έως 20.000€ σε ανέργους για να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση

oaed-image

Νέο πρόγραμμα που θα παρέχει επιδότηση σε ανέργους για να ξεκινήσουν δική τους επιχείρηση, ύψους ακόμη και 20.000 ευρώ, θα προκηρύξει ο ΟΑΕΔ το επόμενο διάστημα.

Στοχεύοντας  στην στήριξη της επιχειρηματικότητας των νέων και στον περιορισμό της ανεργίας, ο ΟΑΕΔ προωθεί πρόγραμμα έως το τέλος του τρέχοντος έτους, με το οποίο θα δημιουργηθούν καινούργιοι επιχειρηματίες και θα χρηματοδοτηθεί το επιχειρηματικό σχέδιό τους.

Στόχος είναι να ωφεληθούν έως 10.000 άνεργοι. Κάθε νέος επιχειρηματίας θα λάβει ποσό 15.000 – 20.000 ευρώ, ως κεφάλαιο κίνησης.

Το πρόγραμμα έχει συνολικό προϋπολογισμό ύψους  45 εκατ ευρώ και θα περιλαμβάνει, εκτός από τη χρηματοδότηση και πρόγραμμα συμβουλευτικής (coaching και mentoring).

Στη διαδικασία, ενεργό συμμετοχή θα έχουν και οι κοινωνικοί εταίροι, ειδικά στο σκέλος της τεχνικής υποστήριξης και της συμβουλευτικής των νέων επιχειρηματιών.

Μέσα από το πρόγραμμα αυτό, η διοίκηση του ΟΑΕΔ, θεωρεί ότι μπορεί να υποστηρίξει τη νέα επιχειρηματικότητα και να βοηθήσει στη δημιουργία καινούργιων και σταθερών θέσεων απασχόλησης.

web design: webgalaxy.gr