Ανθρώπινο Δυναμικό

Ο Γιάννης Τρούλης είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της TTMI, υποστηρίζοντας τη μεταφορά τεχνολογίας, την καινοτομία και το μάρκετινγκ των τεχνολογιών σε ιδιωτικούς, δημόσιους και κοινωνικούς οργανισμούς.

Συνεργάστηκε με την Intermas Consulting Ltd. για 10 χρόνια, μετά τη επιστροφή του από τον Καναδά το 2000, συμμετέχοντας σε προγράμματα τεχνολογικού μάρκετινγκ στην Ελλάδα και σε χώρες της Μαύρης Θάλασσας, διαχειρίζοντας ερευνητικά προγράμματα για ελληνικά Ερευνητικά Ιδρύματα και εταιρείες, υποστηρίζοντας γραφεία Διαμεσολάβησης Ερευνητικών Ιδρυμάτων, καθώς επίσης, και το σχηματισμό περιφερειακών και θεματικών ερευνητικών κοινοπραξιών και δικτύων και τις επακόλουθες δραστηριότητές τους.

Ασχολείται με έργα περιφερειακής ανάπτυξης, καινοτομία ΜΜΕ και υπηρεσίες υποστήριξης επιχειρηματικότητας, ανάπτυξη επιχειρήσεων, βιομηχανικό μάρκετινγκ, αναδιοργάνωση επιχειρήσεων, τομεακή και χωρική ανάπτυξη, επιχειρηματικά σχέδια, διεθνές μάρκετινγκ και εμπόριο.

Κατά τα τελευταία 21 χρόνια, οι επιχειρηματικοί τομείς με την πιο έντονη συμμετοχή περιλαμβάνουν: α) υιοθέτηση Καινοτομίας ΤΠΕ από τις ΜΜΕ παραγωγής και εμπορίας και στα Clusters, β) καινοτόμα έργα αγροδιατροφής, γ) φαρμακευτικά έργα έρευνας και ανάπτυξης για καινοτόμα προϊόντα, δ) την ανάπτυξη της θαλάσσιας υδατοκαλλιέργειας για το μεγαλύτερο Κέντρο Έρευνας στην Ελλάδα, το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιας Έρευνας, ε) υποστήριξη περιφερειακής/τομεακής ανάπτυξης για αναπτυξιακούς φορείς (Επιμελητήρια, Δήμοι, Περιφέρειες) καθώς και ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Προηγουμένως, απέκτησε 16 χρόνια επιχειρηματικής εμπειρίας στον Καναδά ως ιδρυτής, ιδιοκτήτης και γενικός διευθυντής εταιρειών διεθνούς εμπορίου/συσκευασίας/διανομής τροφίμων.

Είναι κάτοχος Πτυχίου Διοίκησης Επιχειρήσεων με ειδίκευση στη Χρηματοοικονομική και το Διεθνές Εμπόριο από το Πανεπιστήμιο Concordia στο Μόντρεαλ του Καναδά. Έχει παρακολουθήσει μεταπτυχιακά μαθήματα σε Διοίκηση και Οργάνωση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο McGill του Μόντρεαλ και σε MBA του Πανεπιστημίου Leicester της Μ. Βρετανίας και είναι κάτοχος MBA από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Επί του παρόντος, είναι Γενικός Γραμματέας του Καναδο-ελληνικού Επιμελητηρίου και έχει υπηρετήσει τριετή θητεία, ως εκπρόσωπος της Ελλάδας, στο Business Chamber του Enterprise Policy Group, συμβουλευτικού σώματος της Γενικής Διεύθυνσης Επιχειρήσεων και Βιομηχανίας Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Από το 2016 διδάσκει Μεταφορά Τεχνολογίας στο Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στο Βιοεπιχειρείν από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

Με πολυετή εμπειρία ως στέλεχος διοικητικής και οικονομικής διεύθυνσης και έχοντας σπουδάσει στην Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού
Πανεπιστημίου Αθηνών, η Νουρ Χαμάντ εργάζεται επί του παρόντος ως Σύμβουλος για την TTMI, με ιδιαίτερη έμφαση στα έργα μεταφοράς τεχνολογίας και
ανάπτυξης, την υποστήριξη επενδυτικών σχεδίων και την υλοποίηση Ευρωπαϊκών έργων για επιχειρήσεις και οργανισμούς.

Είναι κάτοχος του Cambridge International Diploma in Business Organisation and Environment, Effective Business Communication, Marketing και ICT.

Η Μαρία Κωνσταντή είναι Διπλωματούχος Μηχανικός της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης καθώς και Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια στην Επιχειρησιακή Έρευνα και Λήψη Αποφάσεων με κατεύθυνση στην Αναλυτική και Λήψη Αποφάσεων.

Ο Κώστας Λεδάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά. Σπούδασε Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ). Ξεκίνησε ως βοηθός λογιστή στην εταιρεία Vianex S.A. και στη συνέχεια εργάστηκε για μία δεκαετία ως ορκωτός ελεγκτής στην Grant Thornton Greece.

Παράλληλα, υπήρξε ο Διευθύνων Σύμβουλος στις εταιρείες Ecosoft ΑΕ, Mind Solutions ΑΕ και Financial Deployment Services ΑΕ. To 2014 απέκτησε την άδεια του μεσίτη αστικών συμβάσεων και ίδρυσε τη Συμβουλευτική Ακινήτων ΟΕ. Επιπλέον, υπήρξε και για 1 χρόνο ο Διευθυντής στην Εταιρεία Ανάπτυξης Χανίων (ΕΤΑΝ). Ειδικεύεται στα επενδυτικά ακίνητα και μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά. Επιπρόσθετα, είναι έμπειρος χρήστης εργαλείων του υπολογιστή καθώς επίσης και του προγράμματος IDEA (πρόγραμμα επεξεργασίας και ελέγχου δεδομένων). Τέλος, είναι μέλος του Σ.Ο.Ε.Λ. (Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών).

Ο Παναγιώτης Παπαντωνόπουλος εξασκεί το επάγγελμα του συμβούλου επιχειρήσεων απο 1990. Την τελευταία 10ετία ασχολείται με τον εντοπισμό/αξιολόγηση, τεκμηρίωση/κατοχύρωση και εμπορευματοποίηση τεχνολογιών αιχμής, ερευνητικών και ακαδημαικών κέντρων χωρών της πρώην Σοβιετικής Ενωσης καθώς και με την δημιουργία υποδομής (θερμοκοιτίδες, τεχνολογικά κέντρα κ.α.) για την στήριξη και ανάπτυξη επιχειρήσεων αιχμής κυρίως στα πλαίσια προγραμμάτων της Παγκόσμιας Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η συμβουλευτική του εμπειρία περιλαμβάνει επί πλέον αναδιάρθρωση επιχειρήσεων στα πλαίσια έργων χρηματοδοτούμενων από τη Παγκόσμια Τράπεζα (5ετία), μελέτες Οργάνωσης γραφείων Διοίκησης Έργων για ελληνικές επιχειρήσεις (2ετία), μελέτες επενδύσεων-επιχειρησιακά σχέδια για επέκταση Ελληνικών Επιχειρήσεων στο εξωτερικό. Έχει 12ετή εμπειρία εργασίας σε εταιρίες συμβούλων μηχανικών (Καναδάς – Ελλάδα) στην αμυντική βιομηχανία και σε εταιρίες υψηλής τεχνολογίας (Ελλάδα – Αρμενία). Έχει διδάξει επί 3ετία σαν Τακτικός Πανεπιστημιακός Καθηγητής στην Σχολή Διοικητικών Σπουδών(UQAM- Montreal) και είναι κάτοχος πτυχίων Μάστερ σε Διοίκηση Επιχειρήσεων (Μόντρεαλ), Μάστερ σε Σχεδιασμό Δομημένου Περιβάλλοντος (Μόντρεαλ) και Διπλωματούχος Αρχιτέκτων Μηχανικός (ΕΜΠ).

Η Ελπίδα Τσιτσιρίδη είναι πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης με μεταπτυχιακή ειδίκευση στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πολυτεχνείο Κρήτης και συγκεκριμένα το Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της, διετέλεσε μέλος του Εργαστηρίου Χρηματοοικονομικής Διοίκησης, όπου ασχολήθηκε με πληθώρα μελετών και δημοσιεύσεων σε έγκριτα διεθνή περιοδικά και επιστημονικά συνέδρια.

Ως στέλεχος του τραπεζικού τομέα, για περισσότερα από 6 χρόνια ήταν αναλύτρια της Μονάδας Διαχείρισης Κινδύνων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων. Το 2014, έγινε σύμβουλος του Δημάρχου επί οικονομικών θεμάτων και ανάπτυξης στο Δήμο Χανίων.

Για σχεδόν 2 χρόνια διετέλεσε Αντιδήμαρχος Χανίων με αρμοδιότητες επί Οργάνωσης και Προγραμματισμού, Πληροφορικής, Ευρωπαϊκών κ.ά. Προγραμμάτων κι επιπλέον Τουρισμού και Πολιτισμού.

Από το 2021 ασχολείται με τη συμβουλευτική επιχειρήσεων με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις νέες επενδύσεις, την ανάλυση αγοράς, και τη διαχείριση κινδύνων.

Ο Όθωνας Χαραλαμπάκης είναι πτυχιούχος των Τμημάτων Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης (κατεύθυνση Αρχαίας και Μεσαιωνικής Ιστορίας) και Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Παντείου Πανεπιστημίου.

Διαθέτει σημαντική εμπειρία στη δημόσια διοίκηση, έχοντας υπηρετήσει ως διοικητής ΝΠΔΔ (σε μονάδες Υγείας του ΕΣΥ) και ως Πρόεδρος Δ.Σ. Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης (ΝΠΙΔ).

Έχει επίσης διατελέσει σύμβουλος Υπουργού στο Υπουργείο Υγείας και στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με κύρια αρμοδιότητα τη συμμετοχή στον σχεδιασμό και την παρακολούθηση της εφαρμογής των συμφωνιών της ελληνικής κυβέρνησης και του τριμερούς σχήματος (τρόικα) Ε.Ε. – Ε.Κ.Τ.-Δ.Ν.Τ. κατά την περίοδο 2009-2011.

O Δρ. Νίκος Στεφανάκης είναι Συνεργαζόμενος Σύμβουλος για θέματα Ενέργειας, Βιωσιμότητα και Καινοτομίας. Αποφοίτησε από τη σχολή Χημικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π το 2002, ενώ εκπόνησε και ολοκλήρωσε τη Διδακτορική του Διατριβή στο Ε.Μ.Π το 2009. Ο Δρ. Στεφανάκης έχει εκτεταμένη εμπειρία στο σχεδιασμό, μαθηματική προτυποποίηση και βελτιστοποίηση διεργασιών (με έμφαση στις διεργασίες αξιοποίησης ηλιακής ενέργειας).

Τα τελευταία 20 χρόνια έχει συνεργαστεί με διάφορες εταιρίες, ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια σε ευρύ φάσμα Ευρωπαϊκών και Εθνικών Ερευνητικών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (FP5, FP6, FP7, HORIZON2020, INTERREG, ΧΜ-ΕΟΧ, ΕΣΠΑ) και έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 40 ερευνητικά και αναπτυξιακά έργα σε διαφόρους ρόλους (συντονισμός, διαχείριση, επιστημονική συμβολή, αξιοποίηση αποτελεσμάτων).

Είναι συν-συγγραφέας σε 14 επιστημονικά άρθρα και έχει συντάξει πολυάριθμες τεχνικές/επιστημονικές εκθέσεις και παραδοτέα. Έχει διδάξει προγραμματισμό Υ/Η, τεχνολογίες αξιοποίησης ηλιακής ενέργειας και ανάλυση κύκλου ζωής σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα σπουδών.

Η Νατάσα Χανζή είναι σύμβουλος Επιχειρήσεων & Ανθρώπινου Δυναμικού. Είναι κάτοχος πτυχίου από το School of Business and Communication του Ithaca College της Νέας Υόρκης από το 1998.

Από το 2004 κατέχει μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού από το ΟΠΑ, από το 2022 κατέχει Μεταπτυχιακό στη Δραματική Τέχνη στην Εκπαίδευση και δια βίου Μάθηση από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και σήμερα είναι Υποψήφια Διδάκτωρ στον τομέα της Οργανωσιακής Συμπεριφοράς στο ΟΠΑ.

Επιπλέον, είναι διαπιστευμένη εκπαιδεύτρια από τον ΕΟΠΠΕΠ (εθνικό σύστημα επαγγελματικής πιστοποίησης), πιστοποιημένη επαγγελματίας Change Management Practitioner από το APMG International Institute, NeuroLinguistic Programming Practitioner από το NLP Foundation, Διαπιστευμένη Επαγγελματίας στη Διαπολιτισμική Διαχείριση και την Εταιρική Κουλτούρα από τη Hofstede Insights, επαγγελματίας Gestalt Coaching σε Οργανισμούς, από το Ίδρυμα Gestalt και πιστοποιημένος εμπειρογνώμονας διαχείρισης έργων PRINCE2 από την AXELOS.

Επαγγελματικά, έχει εικοσι δύο χρόνια εμπειρία στη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, κυρίως στον τραπεζικό και εμπορικό κλάδο, κατέχοντας ανώτερες θέσεις Ανθρώπινου Δυναμικού και Διοίκησης στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διαθέτει αποδεδειγμένη εμπειρία στον επιτυχή σχεδιασμό, οργάνωση και υλοποίηση διαδικασιών διαχείρισης αλλαγών, σύμφωνα με τις εταιρικές πολιτικές και τις κανονιστικές απαιτήσεις, και εξειδίκευση στη σύνταξη και εφαρμογή πολιτικών,  προϋπολογισμού και προβλέψεων, και την ανάλυση αμοιβών.

Τα τελευταία  χρόνια εργάζεται ως ανεξάρτητη σύμβουλος, κατέχοντας έργα στον μετασχηματισμό επιχειρήσεων και την οργανωτική ανάπτυξη. Παράλληλα, διδάσκει σε Master Level στο NY College και στο AUEB ως επισκέπτρια λέκτορας και ως εκπαιδεύτρια σε διάφορα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτησης στην Ελλάδα.