Τα πιο hot events του Startup Safary Athens που δεν πρέπει να χάσετε


Αυτό το Σαββατοκύριακο 20-22 Νοεμβρίου επιστρέφει στην Αθήνα το Startup Safary, μία εκδήλωση η οποία ανοίγει τις πόρτες των πιο cool startups της πόλης και δίνει την ευκαιρία στο κοινό να συναντήσει τους ιδρυτές και τις ομάδες τους.

Παράλληλα, co-working spaces, incubators, accelerators και άλλες πρωτοβουλίες υποδέχονται τους συμμετέχοντες διοργανώνοντας στοχευμένες εκδηλώσεις και θεματικές ημερίδες. Το Startup Safary ξεκίνησε το 2012 από το Βερολίνο και η Αθήνα είναι μία μόνο από τις πόλεις του ευρωπαϊκού startup οικοσυστήματος στο οποίο διεξάγεται.
Φέτος έρχεται στην Αθήνα για δεύτερη φορά και ήδη στο πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί περιλαμβάνονται πολλές και ενδιαφέρουσες δράσεις για τα παλιά και τα νέα μέλη του startup οικοσυστήματος, καθώς και για όσους θέλουν να μάθουν περισσότερα για αυτό και να συνδεθούν με τα μέλη του.
Παρακάτω καταγράφουμε τα πιο hot events που διοργανώνονται στα πλαίσια του Startup Safary Athens, ώστε να δημιουργήσετε τον δικό σας… χάρτη με τις εκδηλώσεις που θέλετε να παρακολουθήσετε.

Startup Safary 2015 @ The APIVITA Experience Store (Σόλωνος 6 & Κανάρη, Κολωνάκι)

Η εταιρία Apivita θα φιλοξενήσει στο κατάστημά της στο Κολωνάκι μία σειρά από ομιλίες από startup επιχειρηματίες, αλλά και εμπειρίες από τα προϊόντα της.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

11:00 – 12:00 A spoonful of nature, business unusual, Αναγνώστης Τσουκαλάς, Head of Human Resources, APIVITA SA

12:00 – 12:30 APIVITA: 36 χρόνια εύ και αεί επιχειρείν, δημιουργείν καινοτομείν, Νίκος Κουτσιάνας, CEO APIVITA SA

12:30 – 13:30 Τhe Human Side of Innovation, Peter Economides, Brand Strategist, owner & founder of FΕLIX BNI

13:30 – 14:00 Τοmorrow… today!, Κώστας Σιούρτας, Ιδρυτής TOMORROW A.E

14:00 – 14:45 Aπό το 1 στο άπειρο – From 1 to infinity, Νίκος Δρανδάκης, Επιχειρηματίας, Ιδρυτής TAXIBEAT

14:45 – 15:15 Εθελοντισμός στο Διαδίκτυο – Bloode, Αλέξανδρος Σωτηρόπουλος, Co-founder Βloode

15:15- 17:00 APIVITA Recruitment Sessions

Πάνελ για την ανάπτυξη μίας startup σε παγκόσμιο επίπεδο με τον Λουκά Πηλίτση (InnovAthens, Τεχνόπολη, Γκάζι)

Τα βήματα για το πώς το οικοσύστημα νέας επιχειρηματικότητας που έχει οικοδομηθεί στην Ελλάδα μπορεί να βοηθήσει τους νέους επιχειρηματίες και τις startups τους να αναπτυχθούν παγκοσμίως στη διάρκεια της κρίσης θα παρουσιάσει το πάνελ συζήτησης που φιλοξενεί ο Λουκάς Πηλίτσης, partner στην Anchorstone Partners, θεσμικός επενδυτής με εμπειρία 21 ετών σε ΗΠΑ, Λονδίνο και Ιαπωνία και πρώην επικεφαλής Venture Capital και Private Equity του Ομίλου Τραπέζης Πειραιώς. Στο πάνελ εκτός από τον Λουκά Πηλίτση θα συμμετάσχουν ο Ορέστης Τζανετής (COO της εταιρίας Intale), ο Σωκράτης Πλούσσας (Πρόεδρος της Hellenic Startup Association) και ο Σωτήρης Συρμακέζης (επικεφαλής ψηφιακής καινοτομίας στην Eurobank).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Νοεμβρίου και ώρα 13:00 στο κτήριο του InnovAthens (Τεχνόπολη, Γκάζι).

Startup Lab @ Orange Grove (Λεωφόρος Βασιλέως Κωνσταντίνου 5-7, Καλλιμάρμαρο Στάδιο)

Σε ένα Startup Lab δημιουργικότητας και επιχειρηματικών πειραμάτων θα μετατραπεί στις 21 και 22 Νοεμβρίου, το Orange Grove, to incubator υποστήριξης νεοφυών επιχειρηματιών που λειτουργεί η Πρεσβεία της Ολλανδίας στην Αθήνα, στη διάρκεια του Startup Safary Athens.
Ολλανδοί επιχειρηματίες θα μοιραστούν τα μυστικά τους για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη νέων επιχειρήσεων, μέσα από την μεγάλη εμπειρία που έχουν αποκτήσει από τα δικά τους projects σε Ολλανδία, ΗΠΑ, Αφρική, Ασία και Λατινική Αμερική.

Το διήμερο πρόγραμμα του Startup Lab περιλαμβάνει πάνω από 20 ωριαία διαδραστικά εργαστήρια, που θα βοηθήσουν τους συμμετέχοντες να μάθουν πώς να σχεδιάσουν, αναπτύξουν και βελτιώσουν τα υφιστάμενα και νέα τους επιχειρηματικά πλάνα και να αναπτύξουν την startup νοοτροπία που χρειάζεται για να τρέξουν τα πλάνα αυτά. Κάθε ημέρα θα ξεκινήσει με πρωινό και στη διάρκεια της ημέρας, τα εργαστήρια θα αναμιχθούν με ανεπίσημο networking και meet-ups με τα startups του Orange Grove.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα παρουσιαστεί το Valorisation Canvas, με βάση το οποίο οι συμμετέχοντες επιχειρηματίες θα μπορέσουν να τεστάρουν τις startups ή τις ιδέες τους και να λάβουν εξατομικευμένο feedback από εξειδικευμένους επαγγελματίες.

Τα workshops του Σαββάτου θα εστιάσουν στα πρώτα βήματα του Valorisation Canvas (δημιουργία ομάδας, σχεδιασμός business model, εφαρμογή προσέγγισης lean startup), ενώ την Κυριακή το πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους είναι ήδη εξοικειωμένοι με την startup σκηνή ή θέλουν να πάνε σε μεγαλύτερο βάθος (διαχείριση και εκτέλεση επιχειρηματικού πλάνου, προηγμένα marketing automations, νομαδική επιχειρηματικότητα, mentoring, pitching σε επενδυτές).

Startup Safary Athens @ the egg (Λεωφόρος Συγγρού 190, Καλλιθέα)

Το egg, το 12μηνο πρόγραμμα επιχειρηματικής «εκκόλαψης» που δημιούργησαν και τρέχουν η τράπεζα Eurobank και το τεχνολογικό cluster Corallia, συμμετέχει από πέρσι στο Startup Safary Athens και για φέτος έχει δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα με ομιλίες από σημαντικά πρόσωπα της ελληνικής startup σκηνής, τόσο το Σάββατο 21 όσο και την Κυριακή 22 Νοεμβρίου. Επιπλέον, παρουσιάσεις από τις ίδιες τις ομάδες του egg, ενώ την Κυριακή θα δώσει τον λόγο και σε όσους νέους με καινοτόμες ιδέες θέλουν να τις παρουσιάσουν στους επισκέπτες του χώρου.

Ενδεικτικά, το πρόγραμμα που έχει δημιουργήσει το egg περιλαμβάνει τις εξής ομιλίες:

  • “Venture Capital Funding of Newborn Ideas”, Θανάσης Καλέκος – Οddysey Venture Partners. Ο Θανάσης Καλέκος έχει 30 χρόνια εμπειρίας στο venture capital και στο executive management. Έχει δουλέψει για εταιρίες όπως Computervision, Xerox, Mentor Graphics, Cadence Design Systems, CoWare and Conformiq σε θέσεις που εκτείνονται από έρευνα και ανάπτυξη μέχρι διευθύνων σύμβουλος. Έχει υπάρξει general partner στο Telos Venture Partners, ένα fund της Silicon Valley, ενώ πλέον είναι εταίρος του ελληνικού fund Odyssey Venture Partners.
  • “Mobile Marketing”, Θεόδωρος Μουλός – Pinnatta. Ο Θεόδωρος Μουλός έχει 15 χρόνια εμπειρίας στη διαχείριση επιτυχημένων και κερδοφόρων προϊόντων λογισμικού. Έχει δημιουργήσει τα “i-docs”, ένα διεθνές προϊόν στη Διαχείριση Επικοινωνίας Πελατών και το “segmatiX”, ένα προϊόν αυτοματοποιημένου μάρκετινγκ το οποίο έχει δημιουργήσει ζήτηση σε πολλές ευρωπαϊκές αγορές. Πλέον, είναι COO της ελληνικής startup Pinnatta.
  • “Startup setup and operation: the legal perspective”, Βαγγελης Παπακωνσταντίνου – MpLegal. Ο Βαγγέλης Παπακωνσταντίνου είναι συνιδρυτής του δικηγορικού γραφείο MPLegal στην Αθήνα καθώς και ερευνητής στο Research Group on Law Science Technology & Society του Πανεπιστημίου Vrije Universiteit Brussel. Είναι μέλος ΔΣ του Ελληνικού Οργανισμού Πνευματικών Δικαιωμάτων και συγγραφέας του βιβλίου Startups: Οδηγός Επιβίωσης για Νέους Επιχειρηματίες.
  • “Lessons Learned from an entrepreneurial journey”, Φάνης Ρήγας – kariera.gr. Ο Φάνης Ρήγας είναι συνιδρυτής της εταιρίας KARIERA, η οποία ηγείται του e-recruitment στην Ελλάδα και έχει μεγάλη εμπειρία στο New Business Development στην διαδικτυακή αγορά. Μετά την εξαγορά της εταιρίας από την CareerBuilder, ο Φάνης έχει αναλάβει διάφορους ρόλους μέσα στην εταιρία, ενώ συνεχίζει να επενδύει ή να δημιουργεί νέες startups. Τον Ιούλιο ξεκίνησε την νέα του startup, στην οποία επικεντρώνεται σήμερα.
  • “Microsoft & Startups”, Δημήτρης Γκανάτσιος – Microsoft. Ο Δημήτρης-Ηλίας Γκανάτσιος είναι Technical Evangelist στην Microsoft Greece. Εκπαιδεύει τους developers και τις startups στα προϊόντα που προσφέρει η εταιρία σε cloud και mobile. Είναι υποψήφιος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πειραιά, ενώ αναπτύσσει εκπαιδευτικές εφαρμογές για παιδιά ηλικίας 3-6 ετών.

Μπορείτε να κλείσετε τα εισιτήριά σας και να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του Startup Safary Athens στην διεύθυνση: athens.startupsafary.com.

Πηγή: epixeiro.gr