Newsletter 20/11/2015

Α. Προγράμματα

Προκήρυξη του ΟΑΕΔ για τη δράση  «Ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης» για 12.700 ωφελούμενους

Η δράση «Ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης»  έχει ως στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων που εμπράκτως στήριξαν την απασχόληση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων που ξεκίνησαν σε συνθήκες γενικευμένης οικονομικής κρίσης. Ειδικότερα, το πρόγραμμα απευθύνεται:

(α) σε Νέους Ελεύθερους Επαγγελματίες, πρώην ανέργους, που έκαναν έναρξη επαγγέλματος από την 01/01/2014 και

(β) σε ιδιωτικές επιχειρήσεις ή συνεταιρισμούς που πραγματοποίησαν καθαρή αύξηση των θέσεων εργασίας τους μετά την 01/01/2015. Διαβάστε Περισσότερα..

Προδημοσιεύσεις για Νέα Προγράμματα ΕΣΠΑ

«ΝΕΟΦΥΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ»

Στόχος της δράσης είναι η στήριξη για την ανάπτυξη υγιούς νεοφυούς επιχειρηματικότητας που θα συνδέεται άμεσα με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Το πρόγραμμα στοχεύει στη δημιουργία πολύ μικρών και μικρών, βιώσιμων επιχειρήσεων με έμφαση σε καινοτόμα σχέδια καθώς και στην ενίσχυση της απασχόλησης. Διαβάστε περισσότερα..

«ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ»

Δυνητικοί δικαιούχοι της δράσης, για την ίδρυση νέας επιχείρησης, είναι φυσικά πρόσωπα  που έχουν γεννηθεί πριν την 1.1.1991 για την έναρξη/υποστήριξη της άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας συναφούς με την ειδικότητά τους και την οργάνωση αυτοτελούς επαγγελματικού χώρου. Διαβάστε περισσότερα..

«ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΩΝ & ΜΙΚΡΩΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΓΟΡΕΣ»

Η ενίσχυση των επιχειρήσεων προκειμένου να αναβαθμιστούν μέσω της αύξησης των επενδύσεων για τον τεχνολογικό και εμπορικό εκσυγχρονισμό τους, την υιοθέτηση της χρήσης των ΤΠΕ, την αύξηση του βαθμού τυποποίησης και πιστοποίησης των προϊόντων, την ανάπτυξη ποιοτικά ολοκληρωμένων υπηρεσιών, τη βελτίωση της ποιότητας προσφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών. Συγχρόνως, με τη μεταφορά τεχνολογίας και τεχνογνωσίας, αναμένεται να ενισχυθούν οι ικανότητες του παραγωγικού δυναμικού και να επιτευχθεί η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των ΜΜΕ. Διαβάστε περισσότερα..

«ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ»

Σκοπός του Προγράμματος είναι η ενίσχυση υφιστάμενων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων του Τουρισμού, για τον εκσυγχρονισμό τους, την ποιοτική αναβάθμιση τους και τον εμπλουτισμό των παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών, ώστε να βελτιώσουν την θέση τους στην εσωτερική και διεθνή τουριστική αγορά.

Υφιστάμενες πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που έχουν συσταθεί έως την 31/12/2013, δραστηριοποιούνται αποκλειστικά στον Τουρισμό και απασχολούν κατά μέσο όρο την τελευταία τριετία τουλάχιστον μια (1) ΕΜΕ μισθωτής εργασίας. Διαβάστε περισσότερα..

Β. Ενδιαφέροντα Νέα για Επιχειρήσεις

Προγράμματα Ενίσχυσης Επιχειρηματικότητας

 Άρθρο του Διευθυντή Γιάννη Τρούλη της TTMI.

Το άρθρο αυτό αναδημοσιεύεται ως ιδιαίτερα επίκαιρο και ευχόμαστε χρήσιμο, αφού δυστυχώς για την οικονομία, πέρασαν 12 μήνες και μόλις τώρα φαίνεται ότι θα υπάρξουν οι πρώτες  προκηρύξεις από το ΕΣΠΑ 2014-2020. Διαβάστε περισσότερα..

Άρθρο: «Τα πιο hot events του Startup Safary Athens»

Αυτό το Σαββατοκύριακο 20-22 Νοεμβρίου επιστρέφει στην Αθήνα, για δεύτερη φορά, το Startup Safary, μία εκδήλωση η οποία ανοίγει τις πόρτες των πιο cool startups της πόλης και δίνει την ευκαιρία στο κοινό να συναντήσει τους ιδρυτές και τις ομάδες τους. Co-working spaces, incubators, accelerators και άλλες πρωτοβουλίες υποδέχονται, παράλληλα, τους συμμετέχοντες διοργανώνοντας στοχευμένες εκδηλώσεις και θεματικές ημερίδες. Διαβάστε περισσότερα..

Άρθρο: «Pioneers Athens: Το μεγαλύτερο φεστιβάλ τεχνολογικής καινοτομίας έρχεται στην Αθήνα»

Οι Pioneers είναι ένας οργανισμός, που από το 2012 διοργανώνει ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ για τις τεχνολογίες και την επιχειρηματικότητα του μέλλοντος. Τα δύο τελευταία χρόνια οι Pioneers έχουν επεκταθεί σε Ευρώπη και Ασία μέσω τοπικών events, που διοργανώνονται στα πιο σημαντικά startup οικοσυστήματα των δύο ηπείρων. Τον ερχόμενο Δεκέμβριο η Αθήνα θα γίνει και αυτή μέρος του παγκόσμιου δικτύου των Pioneers, καθώς για πρώτη φορά θα διοργανωθεί με την υποστήριξη της Microsoft Ελλάς, το Pioneers Athens, μία πολυδιάστατη εκδήλωση που θα ενώσει και θα εμπνεύσει την ελληνική startup κοινότητα. Διαβάστε περισσότερα..

Άρθρο: «Πακέτο 4,7 δισ. ευρώ για το νέο αγροτικό μοντέλο»

Προτεραιότητα στους νέους αγρότες, στην ανάπτυξη επιχειρήσεων της περιφέρειας και στη βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία θα δίνει το νέο επταετές πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης που υποβλήθηκε προς έγκριση από την Κομισιόν. Διαβάστε περισσότερα..

Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να κάνετε “Like” στην εταιρική σελίδα μας στο Facebook και να έχετε άμεση ενημέρωση για όλα τα νέα, καθώς και για κάθε καινούριο πρόγραμμα που θα δημοσιεύεται.

web design: webgalaxy.gr