Παρουσίαση νέου ΕΣΠΑ στον Πλατανιά, στην Κίσσαμο και στις Βρύσες

Σε σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων, που πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Χανίων σε τρεις Δήμους, συμμετείχε ως βασικός ομιλητής ο διαχειριστής της ΤΤΜΙ κ. Γιάννης Τρούλης.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και το δημοσίευμα για την παρουσίαση στον Πλατανιά, όπως την κάλυψε η ιστοσελίδα www.haniotika-nea.gr.

Η παρουσίαση των χρηματοδοτήσεων από το νέο ΕΣΠΑ πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο πολιτιστικό κέντρο του Μάλεμε στο Δήμο Πλατανιά. Όπως ειπώθηκε από τους συμβούλους του ΕΒΕΧ το νέο ΕΣΠΑ προσφέρει χρηματοδοτικές ευκαιρίες για μικρές τουριστικές επιχειρήσεις , θα ακολουθήσει και δεύτερη φάση του προγράμματος, ενώ αναμένεται ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος η διαβούλευση του οποίου έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι τον Μάιο.

Μιλώντας στους επαγγελματίες που βρέθηκαν στο Μάλεμε ο σύμβουλος του ΕΒΕΧ κ. Γιάννης Τρούλης επικεντρώθηκε σε δύο ζητήματα: Τον καλύτερο τρόπο που μια επιχείριση μπορεί να χρησιμοποιεί το νέο ΕΣΠΑ όλα τα προγράμματα που προκηρύχθηκαν και αυτά που θα προκηρυχθούν και είναι πολύ περισσότερα και στην αναλυτική παρουσίαση των 4 προγραμμάτων που είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή.

«Το νέο ΕΣΠΑ αφορά όλες τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Τα τελευταία προγράμματα δεν περιλαμβάνουν τις μεσαίες επιχειρήσεις ως μια πολιτική επιλογή αλλά κυρίως τις μικρές καθώς και προγράμματα για τη μείωση της ανεργίας στους πτυχιούχους. Για τον Πλατανιά οπωσδήποτε το ένα από τα προγράμματα αφορά τις τουριστικές επιχειρήσεις και την ανακαίνιση τους και θα ωφεληθεί ένας αριθμός επιχειρηματιών που θα θέλει να ενταχθεί. Θα ακολουθήσουν ακόμα περισσότεροι κύκλοι χρηματοδοτήσεων» είπε ο κ. Τρούλης.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους του ΕΒΕΧ μέχρι τον Μάιο θα έχουν κατατεθεί όλα τα αιτήματα των δικαιούχων.

Όπως ανάφερε ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ κ. Γιάννης Μαργαρώνης το Επιμελητήριο προσφέρει πλήρη ενημέρωση καθώς στον 1ο όροφο των γραφείων του λειτουργεί η σχετική υπηρεσία για τα μέλη και τους επιχειρηματίες ενώ στο site του ΕΒΕΧ έχουν ανέβει οι 700 σελίδες των 4 προγραμμάτων. «Τα προγράμματα αφορούν και τουρισμό και νεοφυείς επιχειρήσεις και αναβάθμιση υφιστάμενων τουριστικών μονάδων. Αν κάποιος θέλει μεγάλη επένδυση μπορεί να περιμένει το νέο αναπτυξιακό νόμο που έρχεται το επόμενο χρονικό διάστημα» είπε ο κ. Μαργαρώνης.

Την εκδήλωση οργάνωσε το Επιμελητήριο Χανίων, ο Σύλλογος Καταστηματαρχών και Επιχειρηματιών του Δήμου Πλατανιά «Ο Ιάρδανος» και ο Δήμος Πλατανιά.

Πηγή: haniotika-nea.gr