Συνεργασία του NBG Business Seeds με το “OK!Thess”

Το πρόγραμμα υποστήριξης Startups NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας ανακοίνωσε τη συνεργασία του με τον Incubator και Accelerator της Θεσσαλονίκης OK!Thess η οποία αφορά στη συνδιοργάνωση του «Match & Develop a startup Θεσσαλονίκης».

Η εκδήλωση υποστηρίζεται και από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και αφορά στη συμμετοχή των ομάδων του ΟΚ!Thess στο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας του Προγράμματος, στη συνδιοργάνωση ημερίδας για όλους τους συμμετέχοντες στον Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας που προέρχονται από την Β. Ελλάδα καθώς επίσης και σε άλλες δράσεις προώθησης και στήριξης της καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

Επίσης, το OK!Thess έχει τη δυνατότητα να προτείνει ώριμες νεοφυείς εταιρείες στο Πρόγραμμα NBG Business Seeds για διερεύνηση χρηματοδότησης.

Το πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας περιλαμβάνει δράσεις ανάδειξης και προβολής καινοτόμων ιδεών και έργων, εκπαίδευσης και καθοδήγησης ομάδων, παροχής υποδομών, δικτύωσης και χρηματοδότησης. Πέρα από τη διαγωνιστική φάση και τη βράβευση των προτάσεων μέσα από τον ετήσιο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας, έμφαση δίνεται στην υποστήριξη της υλοποίησης επιλεγμένων προτάσεων που έχουν διακριθεί. Σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών επιλεγμένες προτάσεις παρακολουθούν προγράμματα εκπαίδευσης σε θέματα επιχειρηματικότητας, λαμβάνουν δωρεάν υπηρεσίες και προϊόντα της Amazon και της Microsoft και του Facebook, δωρεάν υπηρεσίες της Google και της Census.

Επίσης, για την οικονομική στήριξη εταιρειών, προβλέπονται στοχευμένες δράσεις δανεισμού και συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο καθώς και δράσεις καθοδήγησης και δικτύωσης σε συνεργασία με τη Grant Thornton, την Endeavor Greece, το Ελληνο-Αμερικάνικο Επιμελητήριο, τη Watson Farley & Williams, τη McKinsey, το ΚΕΜΕΛ και την The People’s Trust.

Το OK!Thess, δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης και περιλαμβάνει σήμερα 10 φορείς της πόλης (πανεπιστήμια και επιχειρηματικούς φορείς). Έχει σαν στόχο να δρά ως καταλύτης στην δημιουργία ενός οικοσυστήματος καινοτομίας στην Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή. Μια από τις δραστηριότητες του είναι η λειτουργία μιας προ-θερμοκοιτίδας καινοτομίας και επιχειρηματικότητας όπου ομάδες βοηθούνται να μετατρέψουν τις καινοτόμες ιδέες τους σε αξιόπιστες  επιχειρηματικές προτάσεις. Το OK!Thess παρέχει χώρο, υπερσύγχρονες υποδομές, και συμβουλευτική στήριξη στις ομάδες που συμμετέχουν σ’ αυτό.

Πηγή: http://startupper.gr